top of page

Mijn favoriete design boeken pt. 1

Voor mijn trouwe volgers op Instagram is het geen nieuws dat ik OBSESSED ben met mooie design boeken. In mijn boekenkast staan inmiddels al een aantal prachtige exemplaren. Benieuwd wat mijn huidige favorieten zijn? Lees dan vooral verder!


Laten we beginnen met twee boeken die ik nu ongeveer een jaar in mijn kast heb staan en die ik er regelmatig bij pak om inspiratie op te doen voor branding projecten. Ik heb het natuurlijk over "Modern Heraldry Volume 1 & Modern Heraldry Volume 2"


Modern Heraldry is een mega uitgebreide en rijk geïllustreerde gids voor meer dan 350 handelsmerken (trademarks), gebaseerd op heraldische symboliek van over de hele wereld. Ik gebruik deze twee dus vooral om te kijken naar wat er zoal gedaan wordt met verschillende vormen voor trademarks en submarks. Zo zie ik bijvoorbeeld een toffe manier van de plaatsing van letters of zorgt het voor nieuwe ideeën voor een bepaalde vorm of patroon.Het tweede boek dat ik graag met je wil delen is een grote favoriet. Het is het boek dat je ziet op de foto bovenaan dit artikel 'Paris by Design'. Een prachtig boek om doorheen te bladeren als design liefhebber, maar ook heel mooi voor op de koffietafel of als cadeau voor iemand die niet genoeg kan krijgen van Parijs!


Wat bol.com zegt over het boek: "Paris by Design is de definitie van een Parijs-boek voor de design bewuste reiziger en creatieveling. Met een combinatie van interviews, profielen, essays, tips en lijsten onderzoekt auteur en ontwerper Eva Jorgensen waarom Parijs zo'n aantrekkingskracht heeft op kunstenaars en designliefhebbers, door ons kennis te laten maken met enkele van de meest fascinerende inwoners en frequente bezoekers van de stad. Jorgensen heeft een eclectische en bijzondere groep van bijdragers - creatieven uit Parijs en in het buitenland - bij elkaar gezocht die reistips en inzicht geven in de mode-, design-, ambachts- en kunstscènes van Parijs.


Tot slot een favoriet die nog op mijn wishlist staat. YES, het is dus al een favoriet zonder dat ik het volledige boek heb gelezen haha! Als je de foto's ziet weet ik zeker dat jij ook op slag verliefd wordt op dit prachtige boek.


Ik heb het over het boek 'DESIGN(H)ERS' by Victionary. Een verbluffende showcase van 30 vrouwelijke talenten verspreid over verschillende design werelden om de diversiteit te benadrukken die vrouwen in hun respectievelijke vakgebied brengen.


Hoe mooi is dit boek!!! Ga ook vooral even naar de website van Victionary om alle foto's van dit boek te bekijken. It's soooo pretty!

bottom of page