Fat Ass Eatery

Afstudeerconcept voor The Fat Ass Eatery. Een restaurant dat de #bodypositivity beweging op de (menu)kaart zet. 🍑


De Fat Ass Eatery is een restaurant dat gehoor geeft aan het maatschappelijke probleem rondom fatshaming en de dieetcultuur. Bij dit restaurant is lekker eten en gezelligheid belangrijk, maar het doel is vooral een boodschap overbrengen. Met behulp van humoristische en enigszins confronterende elementen wordt de gast meegenomen in de #bodypositivity-beweging.Waarom dit onderzoek?

Jarenlang keek ik elke dag in de spiegel en werd ik ongelukkig van mijn lichaam. Het behalen van mijn streefgewicht en het realiseren van het perfecte lichaam was een van mijn grootste dromen. Elke serie die ik keek dacht ik, had ik maar zo’n figuur zodat ik al die leuke kleding kan dragen. Elke influencer op instagram die een prachtige foto plaatst in bikini wilde ik zijn en als ik het aanbod kreeg voor een stuk taart dacht ik aan de gevolgen voor mijn gewicht.


Met mij zijn er nog vele andere vrouwen (en mannen) die dit ervaren. We zijn een maatschappij die obsessief bezig is met diëten, en het heeft een schadelijk effect op onze mentale en fysieke gezondheid (en ironisch gezien, niet het effect dat we willen dat het heeft op ons gewicht). 🙄


Mijn onderzoek was soms lastig maar heeft mij echt heel veel inzicht opgeleverd. Inmiddels kan ik veel beter omgaan met de verhouding tussen gezond leven en een positief zelfbeeld houden en sta ik een stuk zekerder in mijn schoenen. Maar, dit was ECHT niet van de ene op de andere dag. One step at a time, baby! ❤️