top of page

Dit is wat mij als brand designer uniek maakt ✨

Mijn achtergrond als designer is vrij uniek en maakt mijn werk extra bijzonder. In deze blogpost lees je alles over 'hoe ik mijzelf ontwikkeld heb tot de ontwerper die ik nu ben'.


Als trendwatcher weet ik wat er in de markt speelt

Met mijn titel als 'brand designer' zou je misschien verwachten dat ik afgestudeerd ben als grafisch ontwerper of in marketing & communicatie. Dat is dus niet zo! Ik ben namelijk afgestudeerd als conceptontwikkelaar en trendwatcher. Een studie die ik in 2019 afrondde bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Het was een hele veelzijdige studie waarin ik heel vrij was om te doen waar mijn passie lag. Zo koos ik er voor om een eigen bedrijf op te zetten als onderdeel van mijn curriculum en liep ik stage bij Color & Trend bureau Francq Colors.


Tijdens deze stage leerde ik alles over het voorspellen van trends en hoe sociale ontwikkelingen de (consumenten) markt beïnvloeden. Als ik het heb over trends, heb ik het dus niet over "deze kleur zie je op dit moment overal". Ik heb het dan bijvoorbeeld over: "Er is een verandering in onze levensstijl nodig waarin we ons meer bewust worden van het gebruik van duurzamere materialen en processen. Een nieuwe aanpak als het gaat om consumeren. Dit moeten we doorvertalen in de producten die we op de markt brengen. Daar waar functie eerst de hoofdrol speelde, moeten we nu nadenken over welke materialen de beste keuze zijn en welke impact het product heeft op de consument."Doordat ik als trendwatcher de ontwikkelingen in de markt op zowel wereldwijd niveau als product niveau in de gaten hou, kan ik deze kennis gebruiken in mijn rol als designer. Dit vertaald zich o.a. in dat ik advies kan geven aan mijn klanten als het gaat om kleurgebruik, materialen en texturen. Maar ook dat ik hen kan meenemen in de behoeften van de consument, zodat zij daar nog beter op kunnen inspelen.Ik haal mijn inspiratie uit wereldsteden

Daar waar anderen kiezen voor een spirituele reis naar Bali of een wereldreis met een zelfgemaakte camper, ga ik het liefst op citytrip. Mezelf even helemaal onder dompelen in creatieve energie en de culturen die een stad samenkomen. Tijdens een citytrip kan mijn creatieve brein weer helemaal opladen.


Een van de plekken waar ik graag naartoe ga is Londen. De creatieve energie zie, voel en proef je hier overal op straat. Naast dat de art scene hier natuurlijk geweldig is, haal ik veel inspiratie uit de fashion, architectuur, (food)concept stores en street art. Nu ik dit schrijf heb ik gelijk weer zin om mijn koffers te pakken. Can't wait!


Steden zijn dus een grote inspiratiebron voor mij als ontwerper. En dat is (als je het aan mij vraagt) ook terug te zien in de stijl van mijn werk. Het is modern, kleurrijk, hedendaags, typografisch en editorial. Ik creëer merken die klaar zijn om te stralen op de billboards op Times Square of op de zijkant van de welbekende rode bus.Kleur is mijn passie

Natuurlijk mag kleur niet ontbreken op dit lijstje. Of ik nu op straat loop of door mijn Instagram scroll, altijd en overal spot ik de meest bijzondere en interessante kleurcombinaties. It's my hidden talent! Kleur is voor mij een soort tweede taal geworden waarmee ik mijn emoties uitdruk. In zowel mijn kleding als de designs die ik maak. Kleur geeft betekenis aan wat ik doe.


Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik een grote liefde voor kleur. En met de jaren is deze liefde alleen maar groter geworden. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als meisje van 6 tegen mijn moeder zei "Mama, waarom is het overal zo grauw op straat?" "Waarom heeft alles dezelfde kleur?" We waren destijds net verhuisd en de nieuwe buurt had een minder groene omgeving, de huizen waren grijs en de school zag eruit als een wit blok. Terwijl ons vorige huis voor een groot deel blauw gekleurd was en uitkeek op een groot weiland. Ze vertelde mij dat wij zelf kleur mochten geven aan ons huis, de tuin en zelfs aan de buurt. Ik kreeg het boek Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is en we lazen elke avond samen een nieuw gedichtje. Ik denk dat mijn liefde voor kleur en het 'mooier maken' van de wereld om mij heen toen ontstaan is.


Inmiddels zijn we +20 jaar verder en heb ik van deze liefde en passie mijn werk gemaakt. Kleur speelt nog altijd een grote rol in mijn dagelijks leven. Ik hou de trends in de gaten en haal inspiratie voor branding projecten uit mijn omgeving. Als je het aan mij vraagt is kleur een essentieel onderdeel van elk merk. Het zorgt voor herkenbaarheid en geeft extra kracht en betekenis aan het achterliggende verhaal. Als je met mij samenwerkt kan ik je garanderen dat we gaan voor een uniek en bijzonder kleurenpalet. Zodat jij opvalt in de zee van aanbod.

En zodat we samen kleur geven aan de wereld om ons heen.