Frequently asked questions

Waarom zou ik een grafisch vormgever willen inhuren?


Je eigen bedrijf is van jou. Juist daarom zit je er soms veel te diep in, waardoor je overzicht verliest. Je denkt misschien dat al die kleuren die je gebruikt laten zien hoe creatief en vrolijk je bent, maar blijft het wel hangen bij je klant? Is het wel herkenbaar, niet te druk en laat het zien wat jij wil uitstralen? Als grafisch ontwerper kijk ik goed met je mee en bepalen we samen welke richting jij uit wil met je bedrijf. Op basis daarvan kan ik je helpen met verschillende dingen zoals het uitwerken van je huisstijl, het ontwerpen van je websitethema, het vormgeven van je weggever of het maken van Instagram templates. Dit allemaal in jouw stijl, zodat alles wat jij deelt herkenbaar is en je klanten overhaalt om voor jou te gaan.
Waarom is het zo belangrijk om herkenbaar te zijn?


Als ik zeg blauw met geel, aan welk groot warenhuis denk jij dan? En als ik je laat denken aan een appel, welk merk komt dan bij je omhoog? Juist. Deze merken zijn steengoed in het ontwikkelen van vormgeving die blijft hangen. Maar dat kun jij ook. Je hebt er misschien alleen wat hulp bij nodig. Op het moment dat jij zorgt voor herkenbaarheid en het actief aanwezig zijn bij je klanten, schiet je verkoop gegarandeerd omhoog. Zo werkt het nu eenmaal!
Met welke soort opdrachten heb je ervaring?


Dat is eigenlijk super divers. Ik heb logo’s ontworpen, hele huisstijlen vormgegeven, illustraties gemaakt voor zowel bedrijven als particulieren en eigenlijk nog veel meer. Wat ik altijd doe is een stukje conceptdenken, zodat je beelden echt aansluiten bij je verhaal. Dat vind ik super belangrijk en zie je altijd terug in mijn ontwerpen.
Wat doet Graphic Tales op het gebied van duurzaamheid?


Het is vanaf het begin een prioriteit geweest om ervoor te zorgen dat alle producten van Graphic Tales zo duurzaam, milieuvriendelijk en ethisch mogelijk worden geproduceerd en verstuurd. We nemen elke dag met trots beslissingen met als doel de duurzame standaard in elk idee, product en pakketje te verbeteren. Kaarten & prints Ons standaard assortiment kaarten en prints is op zichzelf al milieuvriendelijk, gemaakt van 100% gerecycled FSC® papier. Door te kiezen voor gerecycled FSC papier heeft mijn drukker Groenprint de uitstoot van CO2, welke gepaard gaat met de productie van drukwerk, voor een heel grootgedeelte teruggebracht. Het resultaat is een licht gestructureerd en heerlijk zacht wit papier. Als je besluit dat het tijd is voor het wisselen van de prints aan de muur, kan je ze natuurlijk bewaren of direct recyclen als landbouwafval. Wat betreft de verpakking, uw Graphic Tales kaart of print wordt veilig verpakt met ZERO plastic. Onze pakketten zijn gemaakt van helder, hernieuwbaar, plant-based PLA. Best netjes, toch? Je kunt ze recyclen door ze bij je huiscompost te gooien. Op deze manier worden ze afgebroken tot CO2 en water, om in het ecosysteem te worden hergebruikt en nieuwe planten van te maken. Alle overige verpakkingsmaterialen zijn gekozen dankzij hun milieuvriendelijke kwaliteiten.
Hoe ziet een project er bij jou uit?


Om goed te weten waar mijn klanten naar zoeken, zorg ik altijd voor een heel duidelijke briefing. Dit doe ik door middel van een online vragenlijst, waar jij precies kunt laten zien wat je belangrijk vindt en welke soort beelden je aanspreken. Beeld is super persoonlijk en daarom sla ik dit stukje nooit over. Vervolgens ga ik aan de slag voor je, ontvang je schetsen en kun jij kiezen waar ik mee verder ga. Dan volgt het uiteindelijke ontwerp, waar jij nog een keer feedback op mag geven. Wel zo fijn, toch? Na de laatste ronde van feedback staat je ontwerp klaar om meteen in te zetten! Meer info? stuur een mail naar hello@graphic-tales.com